Eksploro Shqipërinë-Ngarje të Gëzuar!

Plazhet e bukura në Shqipëri janë përqëndruar përgjatë Adriatikut dhe bregdetin e Detit Jon. Ky i fundit ka plazhet më të bukura, dhe quhet shpesh Riviera shqiptare.

Me makinën tuaj mund të udhëtoni në bregdetin shqiptar i cili ka një gjatësi të konsiderueshme prej 360 km, duke përfshirë edhe lagunat të cilat ju do të gjeni brenda, dhe shumë vende të vogla të bukura për të vizituar

Bregdeti ka një karakter të veçantë për shkak se ai është i pasur në lloje, plazhet me rërë, kepa, limane, gjiret e mbuluara, lagunat, plazhet e vogla zhavorr, shpellat detare etj
Disa pjesë të këtij bregdeti janë shumë të pastra ekologjikisht, të cilat përfaqësojnë në këtë perspektivë zona të paeksploruara, shumë të rralla në zonën e Mesdheut.

Alpet shqiptare, ose Bjeshkët e Nemuna gjenden në veri të Shqipërisë duke mbajtur majën më të lartë malore. Rajonet më të bukura malore që mund të vizitohen lehtë nga turistët janë Malit te Dajtit, Thethi, Voskopoja, Valbona, Kelmend, Prespa, Liqeni i Komanit, Dukat dhe Shkrelit.

Shqipëria ofron shumë vende për të udhëtuar, peisazhet më spektakolare janë ato të parqeve kombëtare.
Një nga parqet kombëtare malore më mbresëlënëse është Parku Tomorrit 4,000 hektarësh, në jug të lumit Shkumbin në Vargun e Tomorrit me në lindje qytetin e bukur muze të Beratit, dhe me pamje nga qyteti i Poliçanit.

Shumë nga vendet më të bukura mund të udhëtohen vetëm me makinë personale, kështu që marrja me qera është e pashmangshme dhe përfituese!

Parqet e tjera malore të rëndësishme kombëtare janë: Parku Kombëtar Theth (Thethi), Parku Kombëtar i Dajtit, 3300 hektarë në malin me pamje nga kryeqyteti, Tirana, Lugina e Valbonës etj…

Mos e lejo veten, tju ikin pa eksploruar pjesë të pashkelura të bukura dhe unike të Shqipërisë!

Zbuloni Shqipërinë

Shqipëria është një vend për t’u dashur. Në këtë vend të vogël mesdhetar, natyra e virgjër dhe misteret kulturore kombinohen për të krijuar një ndjenjë të veçantë të vendit. Nga malet mbuluar me borë në dimër në fushat e mbuluara në pranverë nga lulekuqet, peizazhi i Shqipërisë është gjithnjë në ndryshim me stinët, duke i ofruar vizitorëve mundësinë për të shijuar një pushim të ngrohtë në plazh në verë ose një udhëtim malor në ajër të freskët dhe të ftohtë.

Në Shqipëri, vizitorët janë të mirëpritur si mysafirë, si pjesë e traditave të pasura kulturore të vendit. Mikpritja e ngrohtë e shqiptarëve, e njohur në mbarë botën, do të bëjë çdo udhëtar të ndihet si në shtëpi në këtë vend të vogël të mrekullueshëm.

Ka plazhe shumë të pastër dhe të pacenuar, male spektakolare, luginat e lumenj piktoreske, dhe shumë surpriza të tjera natyrore për vizitorët.

Me makinë me qira nga ne ju mund të shihni dhe të përjetojni bregdetin e pacënuar e Adriatikut dhe Jonit të Shqipërisë dhe të zbuloni vende të virgjëra ku askush nuk ka qenë.

Disa nga qytetet kryesore të vendit janë vendosur përgjatë bregdetit e deteve Adriatik dhe Jon. Një portë e rëndësishme për Gadishullin Ballkanik, rrjeti gjithnjë në rritje i rrugëve të Shqipërisë parashikon mundësi të arrish fqinjët e saj në jug veri, lindje dhe perëndim. Shqipëria është në afërsi me të gjitha kryeqytetet e mëdha evropiane, me vetëm dy ose tre orë fluturim, që mund të kryhen çdo ditë.